De WBSO-urenadministratie vereist discipline van uw ontwikkelaars voor een goede en tijdige vastlegging van de S&O-uren. Onze ervaring laat zien dat veel (MKB) ondernemingen S&O-uren en daarmee WBSO-subsidie laten liggen vanwege een gebrekkige urenadministratie. De PBA-portal biedt de ondersteuning die uw ontwikkelaars helpt bij het volledig en tijdig vastleggen van hun S&O-uren. Het resultaat: meer subsidie, en een betere verantwoording.

Vanuit de portal ontvangen uw S&O-medewerkers wekelijks als “herinnering” een e-mail met het verzoek hun S&O-uren te boeken. Via één muisklik kan de medewerker vanuit de e-mail de urenstaat van de lopende week openen, waarin alleen de voor hem relevante projecten open staan voor het boeken van uren. Hierbij is het mogelijk bij elke boeking een korte omschrijving van de werkzaamheden toe te voegen, waardoor een “logboek” van activiteiten ontstaat ter ondersteuning van de verslaglegging van de inhoudelijke voortgang.

Als manager hebt u via een “manager-account” toegang tot de urenadministraties, en kunt u de geboekte uren (eventueel per project en/of medewerker) inzien, en hiervan rapportages genereren. Tevens kunt u als manager nieuwe projecten aanmaken en hieraan S&O-medewerkers koppelen.

Via de portal maakt PBA Innovate ook alle officiële aanvraagdocumenten (aanvraag, beschikking, mededelingen, handleiding, etc.) van zowel de lopende S&O-periode als voorgaande periodes beschikbaar. De uitvoering en het beheer van de S&O-administratie wordt hiermee sterk vereenvoudigd, waardoor uw onderneming meer tijd beschikbaar heeft voor innovatie. Door een vollediger urenadministratie kunt u hiervoor naar verwachting substantieel meer WBSO-subsidie verwerven, en wordt het afbreukrisico (korting en boete in geval van niet voldoen aan verplichtingen) verkleind.

Wilt u ook “ontzorgd” worden, neem dan vandaag nog contact met ons op. We gaan graag vrijblijvend het gesprek aan over de voor u optimale ondersteuning bij aanvraag en beheer van uw subsidietrajecten.